bookkeeping 615384 960

Jag söker en partner för att göra denna site mycket mycket bättre

Denna site sköter jag lite med vänster hand. Det är lite synd för första halvåret 2015 har siten haft 19.686 besök och 31.135 visningar av sidor. Det är ca 3000 besökare per månad och ca 5000 sidvisningar per månad. På det viset är det min mest framgångsrika site i jämförelse med mina andra*.

Bakom kulisserna så finns det en stor mängd med halvfärdiga artiklar som jag inte skrivit klart. Det finns även rätt långt gångna planer på videofilmer. Några mallar för tex vanliga uppgifter som tex att anställa någon är också halvklara. Jag har även halvklara lösningar för lönespecifikationer, som korrekt räknar ut även ungdomars löner enligt senaste riksdagsbeslutet som Skatteverket informerade om i juli. Vilket är rätt knepigt just för ungdomar.

Dessutom finns det mera planer. En sak jag märkt är att många människor behöver hjälp med dessa frågor men har svårt att finna sådan hjälp, åtminstone i begriplig form. Jag vill därför även prova att erbjuda följande: support via mail, mailinglistor och chat. **

Sälja onlineutbildningar i bokföring borde också funka. Att göra en lite roligare videoutbildning kan verkligen inte vara svårt.

Med mera.

Det skulle öka sitens värde och nytta för egna företagare om allt detta blev klart. Men det är svårt att göra allt detta själv.

Nu är siten ingen pengamaskin direkt, då den görs i syfte att hjälpa till. Det kommer lite google-pengar var nionde månad eller så. Men det är bara en bråkdel av vad siten full med enkel och lättillgänglig information om bokföring skulle kunna vara värd.

Vem är siten gjord för?

Den här killen.... Driven till alkohol av skattetrollens blanketter och broshyrer och straffavgifter om man gör det minsta fel. :)

alcohol 428392 960

Alterantiv bild.

Klart jag överdriver, men idén med siten är dock mycket viktig och behövlig: att förklara bokföring på ett enkelt och praktiskt sätt som inte bygger på krångliga ord.

Jag föreställer mig faktiskt att min läsare är en snickare som sätter sig för att göra  bokföring efter en bra lunch där minst två starköl ingick. Det är den personen som skall förstå vad jag skriver. Min målgrupp är alltså inte ekonomer, revisorer och skatteverkets anställda. Siten är unik bland liknande siter på det viset.

Vad behöver göras?

Jag tror denna site skulle kunna bli Sveriges bästa resurs för hur man gör bokföring. Om artiklarna fanns färdiga, om videofilmerna var klara och upplagda, om videokursen var färdig att köpa, mallarna kunde laddas ner lätt och enkelt så vore det så mycket bättre.

Vad erbjuder jag?

human 761708 480En massa hårt arbete utan motsvarande lön. MEN du erhåller den inre tillfredställelse man får om man arbetar med något som är till stor nytta för andra människor. :)

Nja, nu överdriver jag igen, men jag är säker på att du kommer att kunna lära dig en massa saker av mig som du kan ha nytta av i ditt eget företag och i livet. Foto, film, ljudredigering, bygga siter, CMS, marknadsföring, skrivande,  bokföringsregler, hur man sätter upp webshop för tex videokurser och hur man skapar en massa mera saker... allt det är grunderna i att driva många olika typer av företag. Learning by doing.

Ekonomiskt så kommer pengarna först när materialet finns och sökmotorerna skickar besökare till siten, sponsorer och annonsörer dyker upp och kunder köper det som har producerats. Då delar vi förstås på intäkterna.

Det kan vara (tillräckligt) mycket pengar, eller så funkar det inte alls. Jag vet inte.

Men, även om du inte får betalt för nedlagd tid på siten, så kan siten vara ett otroligt bra visitkort för en verksamhet som tex en bokföringsbyrå och det kan ge dig en massa kunder på det viset. Det är så Content Marketing fungerar. Människor finner de texter du har skrivit, de ser att du kan något, de anlitar dig att göra det. (Har lite ideer där med om bokföringsfirma och kuvert men vi tar det sen.)

Jag erbjuder även en massa halvklara saker som man kan avsluta. Istället för att börja från noll.

Vem söker jag?

Om du vill vara med på denna affärsidée som en partner, dvs inte som anställd, och har den mycket ovanliga kombinationen av att kunna en del bokföring och kunna förklara saker, så vore jag jätteglad om du hör av dig.

Jag söker någon som kan bokföring förstås. Kanske du redan idag driver ett sådant företag med det som huvudsyssla, men du behöver mera kunder?

Vad du även har är pedagogisk förmåga, som yttrar sig på det viset att du förstår vad andra inte förstår. Det är nämligen existensberättigandet för en site såsom den här.

Du är även en person som är duktig på att lära dig saker. Att plöja igenom tjocka böcker av obegriplig, förvirrande, motsägelsefull och ofullständig information är något du behärskar. Det är tyvärr det stadium som branschen som ger ut bokföringsböcker befinner sig i. Om du är en sådan person som kan ta sådan information och göra den begriplig för andra så är du precis vad denna site behöver.

Med det menar jag att du behöver kunna bidra till sitens innehåll och skriva den typ av artiklar som finns på siten. Sådana artiklar som inte använder krångliga ekonomiska termer utan att förklara dem och förstår vem siten är tänkt för (den där snickaren). Det är det viktigaste.

Som kan hjälpa till att skapa användbara mallar och checklistor för vanliga uppgifter för att. Fiffiga grejer som underlättar för en egen företagare.

Det är en även en stor fördel om du kan alla de saker som behöver göras för att producera innehåll till siten i form av att finna bilder till artiklar, göra info-grafik med illustrationsprogram, mata in texterna i ett CMS (siten är byggd i Joomla) och producera marknadsföringsmaterial för sociala media och även om du kan sökmotormarknadsföring. Men där är jag villig att lära upp någon i de sakerna. Se även nästa punkt om film.

En stor fördel som de utelämnat ur starta eget litteraturen, är förstås att man kan göra som på bilden när, sitta och plugga bokföringsböcker med en öl i näven och det är debiteringbar tid eller i alla fall arbete! Jag insinuerar inte att denna site kom till det viset. Jag menar att det faktiskt var så. :)

Kan du något om film? Vill du lära dig?

dslr 791675 960Om du dessutom kan vara både framför som talang och förklara saker, och bakom kameran som assistent när jag förklarar något är det toppen!

Om du på något vis kan bidra med något annat användbart för denna ides genomförande jag inte tänkt på är det ännu bättre.

Jag bor på Lilla Essingen i Stockholm. Om du bor i närheten så är det en stor fördel. Kontaktuppgifter till mig finns lite här och där på siten.

/ Ola Andersson, juli 2015.

* Mina andra siter: alltommig.nu (min humorblogg), aktivistforumet.se (mitt forum för aktivism och det praktiska hantverket i det), intelligentmammals.se (webbsiten för mitt aktiebolag), och  mammals.se (webbsiten för min enskilda firma).

** Betald support via mailinglista testar jag just nu i min enskilda firma Mammals. Har skapat tre mailinglistor, Problemlistan, Tipslistan och Digitalt skapande, och det kostar 30 kr/månad.

Denna webbplats lagrar information om dig Googleannonser och Googlebesöksstatistik och för en del andra funktioner som tex inloggning.