Bokföringstjänster-Webb

I denna artikel hittar du en del webbaserade tjänster för att sköta företagets bokföring. Dessa fungerar så att du registerar verifikationer och plockar ut rapporter mm med hjälp av en webbläsare, där du loggar in med användarnamn och lösenord på en webbsite.

Att dessa företag är med här betyder inte att vi har testat dem.  Listan är heller inte fullständig, känner du till andra, tipsa oss gärna medelst  kontaktformuläret nedan. 

Alla logotyper nedan använda UTAN tillstånd (utom Zervant som gett tillstånd), hoppas det är OK med alla. Hör av er annars.

Leverantörer av webbaserade tjänster för bokföring

24Seven Office 

24Seven Office logo Har flera olika lösningar för egna företagare i form av webbaserade affärssystem. (Affärssystem, CRM-system, Ekonomisystem, projektledning).

Priser: Hittar inga på deras webbsite (kollat 2009-07-12 och igen 2011-09-07) men det framgår tydligt att man betalar per användare. Men klickar man på den knappen står det inte vad det kostar. Man kan prova gratis, men det står inte vad som sker därefter och vad det kostar då.

24sevenoffice

Bluegarden

Bluegarden logo

Citerat från deras egen webbplats:

Bluegarden Lön är ett komplett lönesystem speciellt utvecklat för små och medelstora företag. Du gör lönerna snabbt, enkelt och felfritt - oavsett om du har förkunskaper om löneadministration eller inte. Bluegarden Lön är webbaserat och kopplas enkelt till både internetbanken och ekonomisystemet.

De bjuder på första lönekörningen och därefter kostar det 49:-/månad och anställd. (kollat 2011-09-07).

Bluegarden

E-conomic

E-conomic logoCiterat från deras webbsite:

e-conomic innehåller bokföring, leverantörsreskontra, kundreskontra och faktura. Programmet finns i två versioner, Small och Standard. Grundfunktionerna i Small och Standard ser likadana ut. Den enda skillnaden är begränsningen av antalet verifikationer.

Priser: Start 69:-/månad (max 1000 transaktioner/år), Small kostar 185:-/månad (max 4000 transaktioner/år), Standard 370:-/månad (obegränsat antal transaktioner), (kollat 2011-09-07).

Observera att e-conomic räknar transaktioner (som i rader i huvudboken) och inte verifikationer (enskilda kvitton, fakturor osv). Vilket betyder att en verifikation på tex ett inköp där du har moms, kostnad och hur det betalts på ett kvitto, alltså blir tre transaktioner i huvudboken, fyra med öresutjämning också.

E-conomic

Fortnox

Fortnox logo Bokföring, fakturering, order, CRM Säljstöd, arkivplats, bokföring förening, adressregister.  "Affärssystem på webben".

Priser: 89:-/månad för bokföring (kollat 2011-09-07)

Fortnox Bokföring

Kapitas

kapitasBokföring, rapporter, flera användare.

Pris: Gratis eller 89:-/månad. (kollat 2012-05-03)

Kapitas - Affärssystem

RedovisaOnline.se

RedovisaOnline logoCiterat från deras egen webbsite:

redovisaonline.se förenklar hanteringen av bokföring och fakturering/kundreskontra för mindre och medelstora företag, genom att kombinera traditionellt tänk med modern teknik.

Priser (väldans svåra att hitta, men de fanns under Produkten > Abonnemang): 100:-/månad betalas kvartalsvis, 300:-/kvartal (kollat 2011-09-07). 

RedovisaOnline

Speedledger logoSpeedledger

Citerat från deras webbsite:

SpeedLedger e-bokföring är Sveriges populäraste bokföringsprogram på Internet. Det unika med programmet är att det är det enda bokföringsprogram som har en koppling mellan bokföringsprogramet och bankkontot. Med vårt program kan du sköta din bokföring på Internet smidigt och enkelt.

Priser: Standard kostar 250:-/månad, ingen bindningstid. Enskild firma som använder kontantmetoden kostar 125:-/månad. (OBS: Enskild firma som kör fakturametoden skall välja Standard-paketet). (kollat 2011-09-07).

Speedledgers integration med ditt bankkonto funkar med Danske Bank, Handelsbanken, Landshypoteket, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund, Swedbank och Sparbankerna. (kollat 2011-09-07).

De står även bakom Swedbanks e-bokföringstjänster (se nedan). 

Speedledger

Swedbank

Swedbank logoCitat från deras egen webbplats: 

e-bokföring förenklar din vardag som företagare rejält. Varje gång du loggar in till internetbanken företag får du automatiskt veta vilka händelser på företagets konto som ska bokföras. Några klick senare är du klar.

Pris: 250:-/månad för e-bokföring Standard, 125:-/månad för e-bokföring Enskild firma (endast för enskilda firmor som använder kontantmetoden). Är du enskild firma som använder fakturametoden, så skall du ha e-bokföring Standard.  (kollat 2011-09-07).

För extra 50:-/månad får du även fakturering som tillägg till standardpaketet, för enskilda firmor kostar fakturering 25:- i tillägg. Det står inga priser på siten, och ringer man dem så hamnar man hos SpeedLedger (se ovan) som utvecklat tjänsten. Där per telefon kan man få priserna.

Swedbank e-bokföring

Xdesk

Xdesk logoCiterat från deras egen webbplats:

Xdesk Bokföring är ett enkelt och lättanvänt bokföringsprogram som även inkluderar leverantörsreskontra, vilket täcker nästan alla behov hos mindre och medelstora företag. 

De har demo på siten, man kan prova gratis i två månader och de erbjuder även gratis överföring av gamla register.

Pris: 59:-/månad för bokföring, 59:-/månad för fakturering, 39:-/månad för order och 69:-/månad för löner. (kollat 2011-09-07).

Xdesk

Zervant

Zervant logoCiterat från email:

Zervant är en lättanvänd tjänst för affärsstyrning och bokföring för enskilda firmor som erbjuder fakturering, kostnadshantering, hantering av kundrelationer och synlighet på webben. Tjänsten gör det möjligt för dig att stärka dina kundrelationer, att lättare hitta ny kunder samtidigt som du enkelt sköter ditt företags ekonomi och bokföring. Zervant är ett helhetsverktyg för små företag för att lyckas bättre.

Priser 69:-/månad (max tre kunder per månad), 99:-/månad för Pro som har avtalstid 1 år men obegränsat antal kunder eller Pro som är på 159:-/månad men kortare avtalstid och också obgränsat antal kunder. (kollat 2011-09-07)

Man kan prova gratis i 30 dagar utan att binda upp sig. 

Zervant

Donera gärna!

Donera gärna en kall öl eller en varm kopp kaffe om du har haft nytta av informationen på denna webbsite!

Ju mera pengar jag får in desto vettigare känns det att lägga tid på siten. Målet är att sammanställa på ett lättläst och begripligt sätt den information du som företagare behöver följa, men som trots det är svår att hitta och förstå.

Stort tack på förhand för din donation och uppmuntrande ord.

Donera

Du kan även donera med Paypal till Ola[at]intelligentmammals.se.

Välkommen från Google!

Nu när du läst denna artikel så hoppas jag att du även läser FLERA av artiklarna på denna webbsite! Om du inte fick svar på din fråga av artikeln eller den var oklar, så lämna gärna feedback med formuläret ovan. Du kan även kontakta mig direkt för att fråga om bokföring?

Är du student?

Om du är en student eller elev på någon form av ekonomi eller bokföringsutbildning, så behöver du inte skicka dina läxor och inlämningsuppgifter till mig. Om du inte samtidigt skickar med några hundralappar. Ok?! :)

Söker du en utvecklare, utbildare?

 Ola Andersson Filemaker och Joomla! konsult

Jag som ligger bakom denna webbplats söker just nu små och stora uppdrag och hoppas du kontaktar mig inför ditt nästa projekt. Jag är verkligen jätteduktig. Söker du något av detta?

  • Skräddarsydda lösningar i FileMaker
  • Snygga webbplatser i Joomla!
  • Rolig utbildning och support på:
    • Bokföring
    • Filemaker
    • Joomla!

Jag bor i Stockholm men har även kunder på distans.

Mitt timpris är 650:- eller 950:- i timmen.

Jag driver även:

Kommer snart (sensommaren 2015):