Bokföra intäkter - Inledning

Denna guide "Bokföra intäkter" handlar om hur du bokför inkomster från försäljning med de två metoderna fakturametoden och kontantmetoden.

I slutet av Guiden finns några vanliga frågor och andra tips gällande tex bokföring av påminnelseavgifter, dröjsmålsräntor, faktureringsavgifter som du vill debitera dina kunder mm.

Denna instruktion innehåller förstås inte några undantag utan bara beskriver normalfallet i en enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening som använder sig av fakturametoden eller kontantmetoden och en kontoplan som heter BAS.

Notera att det finns motsvarande guide om hur du skall Bokföra kostnader.

Vi har även en lång artikel som handlar om vad man skall och bör ha med i en faktura man utfärdar enligt gällande lagstiftning och rekommendationer. Till den artikeln finns även en faktura-mall gjord i Excel att ladda hem.

Du hittar dessa här: Lösningar > Fakturamall, respektive Så här funkar det med... > Fakturor.

Donera gärna!

Donera gärna en kall öl eller en varm kopp kaffe om du har haft nytta av informationen på denna webbsite!

Ju mera pengar jag får in desto vettigare känns det att lägga tid på siten. Målet är att sammanställa på ett lättläst och begripligt sätt den information du som företagare behöver följa, men som trots det är svår att hitta och förstå.

Stort tack på förhand för din donation och uppmuntrande ord.

Donera

Du kan även donera med Paypal till Ola[at]intelligentmammals.se.

Välkommen från Google!

Nu när du läst denna artikel så hoppas jag att du även läser FLERA av artiklarna på denna webbsite! Om du inte fick svar på din fråga av artikeln eller den var oklar, så lämna gärna feedback med formuläret ovan. Du kan även kontakta mig direkt för att fråga om bokföring?

Är du student?

Om du är en student eller elev på någon form av ekonomi eller bokföringsutbildning, så behöver du inte skicka dina läxor och inlämningsuppgifter till mig. Om du inte samtidigt skickar med några hundralappar. Ok?! :)

Söker du en utvecklare, utbildare?

 Ola Andersson Filemaker och Joomla! konsult

Jag som ligger bakom denna webbplats söker just nu små och stora uppdrag och hoppas du kontaktar mig inför ditt nästa projekt. Jag är verkligen jätteduktig. Söker du något av detta?

  • Skräddarsydda lösningar i FileMaker
  • Snygga webbplatser i Joomla!
  • Rolig utbildning och support på:
    • Bokföring
    • Filemaker
    • Joomla!

Jag bor i Stockholm men har även kunder på distans.

Mitt timpris är 650:- eller 950:- i timmen.

Jag driver även:

Kommer snart (sensommaren 2015):